Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Turva-/ muu tekniikka aihealue Seuraava
pvm: 16.6.2022 22:33

Kysymys: Lukituksen turvallisuusvaatimukset

Turva-/ muu tekniikka

Kyseessä on uusi kerrostaloyhtiö, jonka autohallin hätäpoistumistiet on järjestetty rakennusyhtiön ilmoituksen mukaan "kokonaisedullisimmalla tavalla".Tämä tarkoittaa käytännössä ratkaisua, jossa porraskäytäviin pääsee autohallista ilman avainta.Kaikkiin rappukäytäviin pääsee siis helposti kuka tahansa kunhan hetken odottaa, että joku ajaa autolla halliin tai ulos. Porraskäytävien lukitukseen sisältyy nyt vakava turva-aukko ja on johtamassa siihen, että viimeistään kylmien säiden alettua tilaisuutta käytettäneen hyväksi jopa yöpymisiin ja huoneistomurtoihin.Onko tällainen ratkaisu hyvän rakennustavan mukainen ja täyttääkö se omaisuuden suojalle ja henkilöturvallisuudelle asetettavat vaatimukset? Kohdetta on markkinoitu termein "Laatujohtaja, 10 vuoden lisätakuulla".

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Paikallinen rakennusvalvontaviranomainen selvittää teille sen, miksi tuo ratkaisu on hyväksytty. Myös paloviranomaimen voi osaltaan selvittää tuon erikoisen ratkaisun. Ota edellämainittuihin viranomaisiin yhteys ja pyydä selvitys, tarvittaessa myös kirjallisena.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Turva-/ muu tekniikka / Lukituksen turvallisuusvaatimukset":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: