Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 5.9.2011 10:9

Kysymys: Toinen savupelti hormiin ylempään kerrokseen.

Tulisijat ja hormistot


Talossani on takkahuone kellarikerroksessa, missä on pelti hormissa takan yläpuolella. Alakerta lämpenee hienosti, kun tuli on sammunut ja pellin laittaa kiinni.
Ylemmässä kerroksessa ei ole tulisijaa, mutta hormi menee näkyvästi seinänviertä pitkin. takka ei lämmitä tätä kerrosta juuri lainkaan. Voisiko tähän kerrokseen asentaa savupellin hormiin parin metrin korkeuteen? Sitten kun alakerran takassa tuli on sammunut, voisi yläkerran pellin sulkea, ja lämpö nousisi hormiin lämmittäen myös tätä kerrosta.
Joku ammattilainen saisi tämän tehdä. Osaako perus muurari tehdä pellin, vai onko hormiasennukseen vielä joku erikoistunut muurari?

Porvoo, Suomi
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Savupellistä on ohje oheisen linkin kohdassa 2.10. Eri huonetiloissa olevia pellejä ei saa olla samassa hormissa. Tämä on henkilöturvallisuutta. Suosittelen, että pidät pellin nykyisessä pakassa. Tällöin pelti on auki oikeaan aikaan ja pesä tulee tarkastettua kunnolla ennen pellin kiinni laittamista.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Toinen savupelti hormiin ylempään kerrokseen.":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: