Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2014 15:21

Kysymys: Rantasaunan vanha valmispippu

Tulisijat ja hormistot

Hei. Olemme ajatelleet remontoida muutama vuosi sitten ostamaamme vanhaa rantasaunaa. Rantasauna on rakennettu 1960-luvun loppupuolella ja kiukaan hormiksi on asennettu silloin valmistettu valmispiippu. Tämän piipun yläosa on jonkinlaista keraamista materiaalia ja se ulottuu löylyhuoneen katon rajasta sadepeltiin saakka. Keraaminen materiaali on ulkopuolelta katsottuna harsomaista ja valkoista. Voiko tämä piipun yläosa sisältää asbestia?

 

 

Jäsenen ju144027KI antama (7.7.2016 14:42) kommentti

Hei,Itselläni olisi samainen urakka edessä. Satutko vielä muistamaan mitä teit piipulle? Löytyikö jokin valmisratkaisu, joka olisi helppo asentaa?Jukka
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Saattaa siinä asbestia olla, sillä sitä käytettiin vielä vuosikymmeniä tuon ajankohdan jälkeen ennen kuin sen käyttö kiellettiin. Ota siitä näyte, laita puhtaaseen muovipussiin ja vie terveystarkastajalle joka tutkii tai tutkituttaa näytteen.
Näytettä ottaessasi ota P3 tason hengityssuojain nenän ja suun eteen, varo pöllyttämästä näytettä ottaessasi.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Rantasaunan vanha valmispippu":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: