Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 4.5.2023 20:46

Kysymys: Puukiukaan suojaetäisyyden pienentäminen

Tulisijat ja hormistot

HeiPuukiukaan sivuille ja taakse laitetaan palosuojalevy puuseinästä irti 30mm ilmaraolla. Yksi levy pienentää vaadittua etäisyyttä puolella ja kaksi levyä edelleen puolella, mutta tarvitseeko myös levyjen väliin jättää tuo sama 30mm ilmarako ?

 
Kysymyksiä: 8 kpl
Jäsenen PetteP antama (5.5.2023 8:41) kommentti

Tutustu palonsuojalevyn valmistajan ohjeisiin. Metallisen palosuojalevyn kokonaisuus koostuu siitä levystä JA ilmavälistä, Eli kaksinkertainen tarkoittaa kahta levyä ja kahta ilmaväliä. Jos laittaa kaksi 1 mm peltilevyä kiinni toisiinsa, ei lopputulos lämpösuojauksen suhteen eroa juurikaan yhdestä levystä.

https://misa.fi/images/pdf/ohjeet/Asennus-_ja_kyttohjeet_palosuojat_fi_se_en.pdf


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Käätä vain yhtä riittävän pasua palonsuojslevyä.levyjen välistä ilmarakoa eitarvita, mutta ilmaron vaikutus on huomioitava  llevyn pkasuudessa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Puukiukaan suojaetäisyyden pienentäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vanhan tammen nuorentaminen
Onko mahdollista tehdä tammelle nuorennusleikkaus? Pihallamme kasvaa kolme vanhaa (30-40v) tammea ja ne ovat niin suuria, että pienentäminen olisi todella...