Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 24.7.2006 9:37

Kysymys: Muurauslaastin vanheneminen

Tulisijat ja hormistot

Onko muurauslaastilla "parasta ennen -päiväystä" ? Minulla on 500 kg useamman vuoden vanhaa muurauslaastia joka on säilytetty kuivassa ja ilmatiiviissä astiassa, ei paakkuuntumisia. Pysyykö tällä muurattu pihagrilli kasassa vai mureneeko käsiin ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Varastointiohje on seuraava: ”Varastoidaan kuivassa tilassa irti maasta (lavalla) kosteudelta suojattuna. laasti säilyy oikein varastoituna suljetussa pakkauksessa yhden vuoden.” Tuotteessa ei ole mitään sellaisia aineosia, jotka menisivät pahaksi. Valmistaja ei kuitenkaan voi ottaa vastuuta säilytyksestä. Kun tuote on pölyävän kuivaa, eikä siinä ole minkäänlaista paakkuuntumista tapahtunut, minä muuraisin sillä grillin. Jos paakkuuntumista on tapahtunut, sementtiosassa on tapahtunut lievää sitoutumista, eikä muurauksen lujuus ole enää sama kuin uudella tuotteella.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Muurauslaastin vanheneminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: