Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 27.4.2015 9:32

Kysymys: Mikä laasti savupiipun korjaukseen

Tulisijat ja hormistot

Olen aikeissa korjata rintamamiestalomme savupiippua vesikaton yläpuoliselta osalta, koska siellä tiilien välinen laasti alkaa olla lähinnä hiekkaa ja tiilistä on lähtelyt paloja irti. Täytän saumoja uudella laastilla, mutta mikä olisi siihen sopivinta? Epäilen, että tavallinen muurauslaasti on liian kovaa ja rikkoo tiilet. Voisiko tässä käyttää jotain kalkkilaastia tai oikaisulaastia (esim. Serpo 137)? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mielestäni parhaan lopputuloksen saavutat kun avaat hauraat saumat ja saumaat uudelleen muurauslaastilla, en käyttäisi saumauksessa muita materiaaleja  koska niiden kovuus on aivan eri luokkaa kuin muurauslaastin. Muurauslaastia voi pehmentää lisäämällä siihen sammuttamatonta kalkkia, mutta kestävyys tulee tästä kärsimään.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Mikä laasti savupiipun korjaukseen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: