Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 11.6.2012 15:51

Kysymys: Kuinka saa laitettua vanhaan rapattuun tillihormiin uuden valurautatakka/lieden?

Tulisijat ja hormistot

Meillä on vanha mummonmökki, josta on purettu pois vanha tiilinen hellauuni. Tarkoitus on laittaa sen tilalle pieni valurautainen takka/liesi. Entisessä hellauunissa oli hormiin lähtöreijät kaksi kpl lattian rajassa. Kuinka pitäisi / saa uuden asennettua? Voiko / kuinka saisi uuden reijän hormiin? Uusissa takoissa on lähtö ylempänä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Toinen rei'istä muurataan umpeen ja toiseen asennetaan nuohousluukku. Piikillä ja vasaralla piikataan uusi aukko oikeaan korkeuteen. Reikään asennetaan läpivientiholkki muuraamalla, ja sen jälkeen asennetaan uusi uuni paikalleen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Kuinka saa laitettua vanhaan rapattuun tillihormiin uuden valurautatakka/lieden?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: