Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2015 10:3

Kysymys: Kamiinan yhdistäminen muurattuun hormiin

Tulisijat ja hormistot

Tervehdys,  Kesämökillä on tarkoitus muurata uusi puolen kiven hormi ja yhdistää siihen Harvian kamiina. Miten homma saadaan tehdyksi mahdollisimman kestävällä tavalla?  Käyttämällä kamiinan liitännän kohdalla savilaastia?  Entä palokaasujen sisäänmenokulma hormiin?  Miten liitäntäkohta saadaan kestämään kuumat palokaasut?  Tämä lienee pääkysymys?  Onko olemassa suojausta, joka voidaa laittaa palokaasujen sisäänmenon kohdalle hormin sisään?Yst. Sepeteus

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kamiinan savunpoistoa varten on liitäntäputki, joka asennetaan tiiliseen savupiippuun vaakasuoraan ja tiivistetään palonkestävän mineraalivillan avulla hyvin tiiviiksi. Savilaastia tai muuta laastia ei tarvita, Liitoskohta kestää pakokaasujen lämpötilat. Savupiipun hormiosa ei tarvitse erillistä suojausta, koska tiilet kestävät hyvin tuon pakokaasujen lämpötilan. Kamiinan mukana tulee asennusohjeet.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Kamiinan yhdistäminen muurattuun hormiin":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: