Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue Seuraava
pvm: 7.2.2012 16:11

Kysymys: Anturan koon selvittäminen, lattialämmitys tulisijan alla.

Tulisijat ja hormistot

Ostimme vanhan talon, jossa anturat on säästetty, mutta tulisijat purettu ennen edellisiä asukkaita. Haluamme asentaa tulisijan, mutta emme tiedä minkä kokoinen antura on. Lattia on muualta puurakenteinen, mutta on kauttaaltaan laitettu lattialämmitys+valu. Löytyykö keinoa, jolla voisi tutkia valua rikkomatta, missä kohtaa lattiassa arvot muuttuvat/missä anturan raja kulkee. Haittaako valussa oleva lattialämmitys tulisijan asentamista? Termostaatti on nostettu seinälle.

Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rautakaupassa on myynnissä rakennetutkia, joilla rakennetta voi selvittää purkamatta sitä. Kun joka tapauksessa on tarkoitus rakentaa tulisija vanhan paikalle, rakennetta kannattaa avata harkitusti ja selvittää anturan laajuus. Kyseisellä tutkalla pystyy todennäköisesti myös selvittämään myös lattialämmityksen laajuuden. Jos lattialämmitys on betonissa vanhan perustuksen päällä, sen voi jättää tulisijan alle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tulisijat ja hormistot / Anturan koon selvittäminen, lattialämmitys tulisijan alla.":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: