Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tontti ja kiinteistö aihealue Seuraava
pvm: 15.11.2011 9:38

Kysymys: Päärakennuksen rakentaminen

Tontti ja kiinteistö

Olemme aikomassa rakentaa vaimoni isän tontille taloa. Saimme (appiukko hakijana) kunnalta myönteisen päätöksen suunnittelutarveratkaisulle rakentaa päärakennus jo olemassa olevan sivurakennuksen välittömään läheisyyteen. Nyt kun olemme selvittäneet kunnasta asiaa, että
voidaanko minä ja vaimo hakea rakennuslupaa talolle, niin kunnan kanta on se, että hakija
tulee olla tontin omistaja eli appiukko, koska hänen tontilleen ko. päärakennus tulee. Onkohan
olemassa mitään mahdollisuutta meidän hakea rakennuslupaa? Voidaanko tehdä esim. hallinnanjakosopimus, jossa yksilöidään määräosien omistajille hallinta-alueet, jotka ovat kiinnityskelpoisia (edellyttäen, että omistamme tontin yhdessä)? Silloinhan käsittääkseni kiinnitys koskisi vain tätä määräosaa eikä koko tonttia. Vai onko jotain muita keinoja?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Appiukko hakee rakennusluvan. Sen jälkeen tai hakemuksesta riippumatta teette vuokrasopimuksen määräalasta tai hallinnonjakosopimuksen määräalasta. Sovitte myös rakennusoikeuden siirtymisestä, kun lupa on myönnetty.

Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Päärakennuksen rakentaminen":
Jäsenen Shaduk antama (8.10.2012 21:11) kommentti

Hei,

meillä hieman vastaava tilanne, tosin olemme jatkamassa vanhempieni maatilaa sukupolvenvaihdoksen myötä. Tarkoitus olisi alkaa rakentaa meille taloa jo ennen kuin sukupolvenvaihdos toteutuu, jotta pääsisimme muutamaan tilalle mahdollisimman samaan aikaan kuin se meidän omistukseemme siirtyy. Ilmeisesti ei kuitenkaan riitä, että vanhempani laatisivat kirjallisen suostumuksen meidän talon rakentamiseksi heidän mailleen ja liitteeksi voisi tietysti laittaa luonnoskauppakirjan sukupolvenvaihdosta koskien, josta ilmenisi, että tilan maat tulevat meille kaupan myötä myöhemmin siirtymään?


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vanhojen pihlajien hoito?
Hei! Muutimme kolmisen vuotta sitten nykyiseen kotiimme ja tonttiamme reunustaa mukava jono pihlajia. Eivätkä ole aivan nuoria enään....