Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tontti ja kiinteistö aihealue Seuraava
pvm: 31.7.2006 0:4

Kysymys: Kahden yksityishenkilön välinen kiinteistökauppa

Tontti ja kiinteistö

Mitä tulisi ottaa huomioon kun tekee asuntokauppaa(kiinteistö kyseessä) yksityishenkilön kanssa? Miten/mistä saa selville että asunto ei ole "panttina" jossain ja että ei tule kaupassa samalla esim. otettua toisen "velat" niskoilleen/vast.? Normaalisti on aina ollut helppoa tämä asuntokauppa kun kauppoja on hoitanut välittäjä, kaikki on hoidettu sitä kautta. Yksityishenkilöltä kun ostaa suoraan tulee niin epäilevä tunne jos jotakin jäisi huomioimatta ja tulisi jälkikäteen "ongelmia". Mikä on myyjän vastuu mahdollisista epäkohdista jotka havaitaan kauppojen jälkeen? Esim. kylpyhuoneremontin yhteydessä kosteutta/hometta... Poistuuko myyjän vastuu tällaisissa asioissa jos kauppakirjaan esim. tehdään pykälä että "asunto myydään siinä kunnossa missä myyntihetkellä on"? Olisin hyvin kiitollinen kaikesta avusta ja tiedoista kyseeseen aiheeseen liittyen.
Kysymyksiä: 16 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Oheisesta tuotemapistamme löydät paljon hyödyllistä tietoa. Kaupanvahvistaja varmistaa kauppakirjan oikeellisuuden. Silti suosittelen, että teetät kauppakirjan asiantuntijalla. Myyjä näyttää lainhuudon ja rasitustodistuksen. Sinulla on mahdollisuus hakea itse rasitustodistus maistraatista tai ainakin voit varmistaa puhelimitse ennen kauppakirjan allekirjoitusta, että tiedot eivät ole muuttuneet. Myyjä on vastuussa rakennusta koskevista salaisista vioista. Mainitsemasi merkintä ei tuota vastuuta poista. Sinun pitää tarkastaa talo näkyviltä osiltaan huolella, koska ostat kaiken sen, mitä näet tai pystyt näkemään.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Tontti ja kiinteistö / Kahden yksityishenkilön välinen kiinteistökauppa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: