Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 15.4.2019 13:59

Kysymys: Hajonnut lämminvesivaraaja

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Tauastatietoja: kyseessä 2paritaloa sisältävä taloyhtiö, yhteensä siis 4 asuntoa. Yhdessä asunnoista on hajonnut lämminvesivaraaja, kaikilta vesivahingoilta selvittiin, mutta uusi lämminvesivaraaja piti asennuttaa. Asukas tilasi työn siihen ilmeisesti kilpailuttamatta työtä, tai ainakin niin, että kilpailutuksessa ei ollut taloyhtiönhallituksen jäsenet koolla. Onko taloyhtiö aina korvaus velvollinen tälläisissa tilanteissa kun lämminvesivaraaja hajoaa(säiliössä halkeema), mitkä ovat asukkaiden velvollisuudet? Isännöitsijältä oltiin kysytty, että korvaako taloyhtiö ja hän olis asiaa tarkistamatta sitä mietlä, että ei korvaa, joten asukkaat teettivät työn itse. Isännöitsijä tai asukas ei tarkistanut mahdollista korvausta vakuutusyhtiöltä. Miten onglema tilanteissa tulisi edetä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos muuta ei ole sovittu, kuuluu lämminvesivaraaja lähtökohtaisesti yhtiön vastuulle, mikäli se on alusta saakka huoneistoissa ollut.

Vähäpätöisiä ja kustannuksiltaan pieniä urakoita ei tarvitse kilpailuttaa. Kilpailutus ei ole myöskään välttämätöntä, jos asian korjaamisella on kiire, eikä kilpailutusta ehditä tehdä.

Tuskin osakkaan oma kotivakuutus korvaa tällaista vahinkoa, mutta tarkempaan en tähän pysty vastaamaan. Kannattaisi olla sinne vakuutusyhtiöön yhteydessä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Hajonnut lämminvesivaraaja":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: