Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 18.5.2016 13:48

Kysymys: Viiniköynnös?

Taimet

Kuinka saan viiniköynnöksen haarottumaan parhaiten?? Kun olisi tavoitteena sen kanssa saada se valtaamaan sille varattu alueensa tämän kasvu- ja satokauden aikana. Niin miten minun olisi parasta toimia? Kun olin käsityksessä että kasvi haarautuu ja kasvaa kohisten kunnes aloittaa leikkelyn ja katkaisee leveys- ja pituuskasvun niin pitäisi alkaa kukinnon ja hedelmän\siememenien kasvattaminen. Onko tämä saamani ohjeistus vain lajikohtainen hoito-ohje vai voiko sitä pitää yleispätevänä viiniköynnöksille?
kirkkonummi, suomi
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Leikkaamaton viiniköynnös kasvaa ja haaroittuu oman halunsa mukaan - ja keskittyy kasvattamaan vain versoja ja lehtiä. Satoa tuottaakseen ja hallitummin kasvaakseen viiniköynnös tarvitsee leikkausta joka vuosi; myöhään syksyllä.

Tarkemmat ohjeet viiniköynnöksen leikkaamiseen löydät täältä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Viiniköynnös?":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: