Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 28.5.2012 13:7

Kysymys: Vahingoittunut tulppaani ja isotähtihyasintti

Taimet

Isotähtihyasintti ja tulppaani: Kukkavarret ovat kehittyneet hyvin ja seka nuppu- että jo kukintavaiheessa noin 10 cm nupusta/kukasta alaspäin varsi ikäänkuin litistyy ja kuivuu usean senttimetrin pituudelta ja nuppu/kukka nuukahtaa. Tulppaanissa kukkavarren saa pelastettua leikkokukaksi, mutta isotähtihyasintissa toimenpide ei auta.
Onko kyseessä jokin hyönteisvaurio vai mikä? Kasvit sijaitsevat rinteessa ja ne on istutettu viime syksynä. 
Päivi P

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Sipulikukkiasi vaivaa valitettavasti jokin home tai sienitauti. Se on saattanut tulla jo sipuleiden mukana tai olla maassa valmiina. Viruksen saastuttamia kasveja ei saada enää terveiksi, eikä samalle paikalle kannata ainakaan sipulikasveja istuttaa. Maanparannus kannattaa joka tapauksessa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Vahingoittunut tulppaani ja isotähtihyasintti":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Muumiotaudin uhrit
mökkini tontilla kasvaa 4 luumupuuta omenapuita 5 ja päärynäpuu. koskaan aikaisemminei ole tapahtunut sellaista "tuhoa" kuin tänä...