Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 25.6.2012 13:39

Kysymys: Tuoksuköynnöskuusama

Taimet

Heipparallaa!

Istutin viime syksynä tuoksuköynnoskuusaman pihalle rakennettuun aitaan. paikka on valoisa, mutta suojassa auringonpaisteelta iltapäivään saakka. Loppuiltapäivästä/alkuillasta siihen paistaa aurinko. Jostain syystä tämä kukkani ei kasva. Pituutta versoilla on enimmillään vajaa metri. Tyvestä se on tuuhea, mutta pituutta ei vaan tule. Muutamassa latvassa on "tuleva" kukka, mutta nekään eivät tunnu kehittyvän mihinkään. Kasvikortiston mukaan tämä on nopeakasvuinen ja kasvaa 2-5 metriseksi.

Missähän vika?
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Paikka vaikuttaa otolliselta ainakin valo-olosuhteiltaan. Onko kasvualusta lajille mieluinen? Köynnöskuusama kaipaa vettä ja ravinteita kasvaakseen (lannoitus todellakin tarpeen). Se pitää tuoreesta, humuspitoisesta, erittäin ravinteikkaasta ja emäksisestä maasta - mieluiten savensekaisesta. Voisiko hitaaseen kasvuun olla syy kasvualustassa? On toki mahdollista, että syy on itse taimessa tai sen juuristossa. Ostin nimittäin itsekin tänä keväänä 2 tuoksuköynnöskuusamaa ja istutin ne varmasti otolliseen paikkaan; halpakaupan tiivis tarjoustaimi on saanut muutamia lisäsenttejä ja pari lehteä - puutarhamyymälän kasvuinnokas taimi taas kasvattaa jo puolen metrin versoja... Lannoita ja kastele; toivotaan että nämä hitaasti lähtevät taimemme pian räjähtävät kasvuun!

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Tuoksuköynnöskuusama":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: