Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 3.9.2014 8:45

Kysymys: Talventähti kukkasipulit

Taimet

Hei! Haluaisin hankkia talventähti kukkasipuleita. Mistä niitä voisi saada?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Talventähti (Eranthis hyemalis) on kevään sipuli- ja mukulakasveista aikaisimmin kukkiva, pikku aurinko. Pirteät keltaiset kukat avautuvat huhti-toukokuussa. Talventähdet ovat elementissään puiden ja pensaiden alla, missä syksyn lehdet suojaavat niitä talvelta, mutta varhainen kevätaurinko pääsee lämmittämään. Viihtyy myöhemmin hyvin syvässäkin varjossa. Kasvukorkeus on n. 10 cm.

Kaunis kasvi siis. Valitettavasti emme tiedä puutarhamyymälöiden kukkasipuli- ja -mukulavalikoimasta sen tarkemmin, mutta olisikohan käyttäjillämme antaa vinkkejä? Googlettamalla löytyi Maatiaisen syysvälityslista sekä SPK Suomen Puutarhakaupat -kampanjatarjous. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Vilkaisepa muuten tätä Talventähti-ketjua ja herättele sitä uudella viestillä...

 Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Talventähti kukkasipulit":
Jäsenen J542170731 antama (3.9.2014 16:44) kommentti

Kiitos vastauksesta! Omalta paikkakunnaltani en ole saanut ollenkaan opastusta tässä asiassa. Yritin viiden tähden palautetta, mutta en onnistunut saamaan valituksi kaikkia tähtiä.
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kukkasipulien kylmäkäsittely ja istutus vasta keväällä?
Hei.Olemme muuttamassa omakotitaloon maaliskuun alussa ja sormet syyhyävät päästä keväällä puutarh...