Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 22.7.2015 9:0

Kysymys: Syyshortensian kasvuL

Taimet

Mistä johtunee syyshortensiani (Grandiflora) hidas kasvu? Se on terveen näköinen, kukkiikin vähän, mutta pysyy matalana (noin 50 cm) laakean mallisena. En ole sitä leikannut, vain kuivia oksan kärkiä vähän napsinut pois. Pensaan tarkkaa ikää en muista, mutta enemmän kuin 5 vuotta. Se on tavallisessa puutarhamullassa puolivarjossa, vyöhykkeellä 5. Luin jostain, että pitäisi olla hapan maa, pitäisikö vaihtaa multa rodomultaan? Vai onko se vain yksinkertaisesti väärällä kasvuvyöhykkeellä?
Oulu, Suomi
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Voit olla tyytyväinen että olet saanut syyshortensiasi menestymään reilusti suositellun menestymisvyöhykkeensä (I-III) ulkopuolella. Pensaan niukka ja matala kasvu johtuu juuri asuinpaikkanne olosuhteista. Syyshortensia vihertyy myöhään ja tarvitsisi pitemmän kasvukauden. Se myös kukkii vain saman vuoden versoilla, joten niukasta kasvusta ei montaa kukkasilmua valitettavasti saa.

Hortensiat pitävät tosiaan hapahkosta maasta. Kasvualustaa ei ehkä ole tarpeen vaihtaa, kunhan muistat vain olla kalkitsematta. Juurelle voi lisätä syksyisin vaikka neulaskariketta, hapanta turvetta tms. niin maa ajan kanssa muuttuu hieman happamammaksi, humuspitoisemmaksi - ja samalla se toimii talvisuojauksena juuristolle. Hortensiat pitävät myös erittäin ravinteikkaasta kasvualutasta, joten muistathan syyslannoitteen (talven kesto) ja kevätlannoituksen.Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Syyshortensian kasvuL":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: