Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2014 10:27

Kysymys: Punahatun kasvatus

Taimet

Mistä johtuu, etten saa punahattua menestymään? Olen kokeillut useisiin eri paikkoihin

pihassani, sekä valmiista taimista että siemenistä

Eivät selviä talvesta vyöhykkeellä V
Oulu, Suomi
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Punahatun  (Echinacea purpurea) talvenkesto tosiaan vaihtelee ja talvisuojaus havuilla kannattaa aina. Yrittäminen kuitenkin kannattaa, sillä punahatut ovat kyllä viihtyessään tosella kauniita ja houkuttelevat perhosiakin puutarhaan.

Ihanteellisin paikka punahatulle on aurinkoinen ja lämmin; puolivarjoinenkin käy. Kasvualustan tulee olla ehdottomasti tuore ja humuspitoinen, hiekalla kevennetty ja erittäin ravinteikas. Ei pidä turpeesta eikä karuista oloista. Istutusväli 40-50 cm eli neliölle vain 6 kpl.Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Punahatun kasvatus":
Jäsenen J532528174 antama (5.5.2014 17:43) kommentti

Kiitos vastauksesta, pitänee vielä kokeilla sitä talvisuojausta havuilla. Ja etsiä se tontin lämpiminpaikka.
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tomaatin kasvatus
Hei!Kyselisin sellaista, että onko tomaatin kasvatus sisällä olohuoneessa aivan mahdoton ajatus vaikka ostaisi sille lisävaloa? onnistuuko se mitenk&#...
Taimien koulinta
Hei, näin keväällä kun taimi kasvatus on meneillään tuli mieleen koulinta. Tomaatin taimenenhan voi istuttaa syvemm&...
Ohjeita kasviterraarion perustamiseen
Haluaisin perustaa kasviterraarion. Ostin tyhjän akvaarion,johon kuuluu akvaario,pumppu ja lamppu. Mitä tarvitsen pohjaksi?Onko kastelujärjestelmälle...