Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 20.6.2014 21:26

Kysymys: Prunus incisan, japaninkääpiökirsikan kestävyys

Taimet

Päivää. Ostin pari vuotta sitten Bauhausista japaninkääpiökirsikan, koska siinä oli niin hennot hienot kukat. Myöhemmin selvittelin, että se olisi talvenkestävä vyöhykkeellä 1. Asun 1b, joten ok.

Olen pitänyt kasvin ruukussa. Talvehditan ruukuissa olevat kasvit isossa puulaatikossa, jossa on paljon eristettä (lunta tai sen puutteessa aaltopahvia). Samassa laatikossa on pikkukirsikka pärjännyt kaksi talvea. Nyt istutin sen penkkiin. Kiinnostaisi tietää, onko arvon harrastajilla kokemuksia tästä kääpiöpuusta, näinköhän tuo pärjäisi taivasalla talven.
Hki, 
Bonsai
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Suloinen japaninkääpiökirsikka tosiaan menestyy meillä ihan hyvin vyöhykkeellä I, jolla sinäkin asustelet. Jos istutit puun lämpimään ja suojaisaan paikkaan, niin ei sen talvenkestävyydessä pitäisi olla mitään epäilystä.

Toki olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka pohjoisessa japaninkääpiökirsikka on saatu menestymään; löytyisikö käyttäjiltämme vastausta? Esitimme saman kysymyksen myös Keskustelupalstalle koristekirsikka -ketjuun...Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Prunus incisan, japaninkääpiökirsikan kestävyys":
Jäsenen TanJam antama (23.6.2014 9:37) kommentti

Kiitos
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: