Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 16.5.2016 21:56

Kysymys: Mustialanhortensian myrkyllisyys?

Taimet

Hei, netti hauissa sanotaan, että hortensia onmyrkyllinen. Onko myös automaattisesti Mustialanhortensiakin myrkyllinen, kun on hortensia? Myrkytöntä ja mahdollisimman vähän vesovaa aitatainta haen.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hortensiat luokitellaan lievästi myrkyllisiin; pienen määrän syöminen aiheuttaa harvoin mitään oireita. Mustilanhortensia sopii kyllä mainiosti aidanteena kasvatettavaksi - eikä tarvitse vuosittaista leikkausta.

Myrkyttömiä pensaslajeja löytyy kyllä esimerkiksi Puutarha.netin Kasvikortistosta 191 kpl - toki moni niistä on nopeakasvuinen ja tekee niitä juuriversoja ahkerasti. Haluatteko kasvattaa leikattavan pensasaidan vai vapaasti kasvavan aidanteen? Kuinka korkeaksi saa kasvaa? Kasvikortistosta voitte vertailla vaihtoehtoja ja etsiä lisätietoja. Hyvää vinkkiä saa myös lehtipensasaidat ja -aidanteet -artikkelista. Myös Keskustelupalstalta voi saada ajatuksia!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Mustialanhortensian myrkyllisyys?":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: