Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 1.5.2012 17:45

Kysymys: Mitä pation reunaan eteläsuunnassa?

Taimet

Minulla patio etelän puolella , ei puita suojana, mitä kasveja suosittelisitte patio reunan suojaksi ? Noin max.70 cm korkeita, mielelään muutamaa eri lajia jotka sopivat keskenään, voi olla ikivihreää joukossa myös. Nyt siinä norjan angervoa jonka haluan pois, koska seon niin lyhyt kukintainen ja senjälkeen aika ruma. Sen olen nyt juuri eilen harventanut ja karsinut kaikki kuivat pois.
Mitta on noin 9m. ja keskellä on säleikkö jossa on toisessa päässä köynnoshortensian alku. paikka on lämmin keskipäivällä varsinkin.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Noin pitkälle ja kuumalle reunustalle voisi kokeilla erilaisia jaloruusuja (muista istutuksessa jalonnuskohdan upottaminen hyvin maahan ja syksyllä talvisuojaus). Myös keiju- ja ruusuangervot ovat kestäviä ja matalampia pensaita. Japaninruusukvitteni menestyisi myös. Havuista suosittelisin esimerksiksi sini- tai rohtokatajaa. Vaihtoehtoisesti voisit istuttaa pation reunaan erilaisia perennoja. Linkistä näet mitä Kasvikortisto tarjoaa kuumalle ja kuivallekin paikalle (n. 70 cm korkeita kasveja). Mielenkiintoisin kokonaisuus syntyy yhdistelemällä eri kasveja. Noin pitkällä matkalla voi mainiosti käyttää useampaakin eri lajia. Myös yksittäiset, hieman korkeammaksi kasvavat kasvit elävöittävät ryhmää; miten olisi jokin rungollinen pikkupuu (herukka, syreeni tms.).

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Mitä pation reunaan eteläsuunnassa?":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Rivitalon piha
Hei,Olen aloitteleva näissä puutarhahommissa, mutta lueskellellut täältä jonkin aikaa juttuja. Kyseessä on ensimmäinen asunto, jonka ta...
Mitä tekisin paahteiselle eteläseinä-kaitaleelle?
Maaseudulla sijaitsevan uudisrakennuksemme 15 metriä pitkä julkisivu-eteläseinä kaipaisi apuanne. Talo on perustettu ympäröivää ma...