Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 27.8.2012 14:16

Kysymys: Männyntaimien kellastuminen

Taimet

Hei,

istutin keväällä noin 30 kpl noin 1 metriä korkeita männyntaimia ympäri tonttia.
Noin reilu puolet männyistä on keltaisia alhaalta noin puoliväliin tai vähän yli. Onko tämä ohimenevää vai ovatko taimet kuolemassa? Ja mistähän tämä johtuu? Alkuun näytti, että kaikki ottivat pienen kasvupyrähdyksen. Maa on savimaata, taimet pyritty istuttamaan hieman kummulle tai rinteeseen, etteivät ui vedessä.
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Männyntaimien alaosan kellastuminen saattaa johtua monesta eri syystä - tai olla ihan normaalia, jos juuriston voimat eivät kasvupyrähdyksen jälkeen enää riitä nostamaan vettä ja ravinteita koko kasville. Muita syitä taimien kellastumiseen voi olla liika märkyys (savimaa kummusta huolimatta voi olla liian märkä; etenkin tänä kesänä), kilpailevat kasvit taimen juurella (tallo heinät taimien ympäriltä), istutus pintahumukseen (vaatii riittävän syvän istutuksen), juuret kasalla tai mutkassa, istutus liian syvälle jne. Nyt et voi oikein muuta tehdä kuin seurata taimiesi kasvuunlähtöä. Toivotaan ettei savimaan riesa, routa tee niille tepposiaan vaan kaikki lähtevät keväällä hyvin kasvuun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Männyntaimien kellastuminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Krassin lehtien kellastuminen
Onko krassin lehtien kellastuminen kasville ominainen piirre, vai voiko sen jollakin konstilla estää? Ovat minulla osan päivästä suorassa auringo...
Männyt kellastuu
Nyt syksyllä huomasin, että pienet pihamännyt ovat keskioksista paikoitellen kellastuneet. Kellastuminen näyttää l&a...
Yksittäisten tuijien ruskettuminen tuija-aidassa
Hei! Istutimme 3-4- vuotta sitten pihallemme tuija-aidan. Taimet olivat tuolloin n.100cm. Taimet lähtivät hyvin kasvamaan kunnes viime syksynä...