Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2012 21:7

Kysymys: Luumun ja kirsikan juuriversot

Taimet

Hei! Haluaisin istuttaa kirsikkapuun tai luumupuun. Onko lajikkeita, jotka eivät leviä juuriston avulla? Siis ei putkahtele uusia versoja pitkin nurmikkoa. Miten pitäisi istuttaa, jotta tältä ilmiöltä vältyttäisiin? Kuinka iso tila juuristolle pitäisi jättää, jos juurien kasvun rajoittamiseen käytetään esim. juurimattoa? 
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti kaikilla kirsikka- ja luumupuilla on taipumus pyrkiä kasvattamaan juuriversoja - niiden leviämisvoimakkuudessa vain on eroja. Esimerkiksi Sinikka-luumu kasvattaa juurivesoja hyvin niukasti. Kirsikkapuut leviävät myös luumuja vähäisemmin. Juurivesojen lisäksi myös maahan tippunut sato saattaa saada uutta kasvua aikaan. Juurimaton asentamista emme suosittele. Puut kasvattavat lähes latvuksensa levyisen juuriston, joten sitä pienemmäksi rajattu kasvualusta ei tarjoa puulle riittävästi vettä, ravinteita - ja tukea. Suosittelemme valitsemaan niukasti juurivesoja kasvattavan lajikkeen. Mikäli taimen ympärille tulee esimerkiksi kukkaryhmä, niin satunnaiset juurivesat tulee sitten vain siirtää muualle tai leikata pois. Nurmikolla ruohonleikkuri kyllä hoitaa juurivesojen kurissapidon.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Luumun ja kirsikan juuriversot":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kirsikan marjojen pilkut
Mahtaako olla jokin tauti iskenyt kirsikkapuuhuni kun marjat ovat kauttaaltaan täplikkäät?Suihkutin puun aikaisin keväällä Nekon kevätr...
ei otsikkoa
Miten saisin pilvikirsikan häviämään?  Lisääkö tavallisen kirsikan oksien poisto juuriversojen muo...