Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 21.7.2015 8:54

Kysymys: Lovely Pink Pensashanhikki

Taimet

Hei!

Minulla on noita vaalenpunaisia pensashanhikkeja 17 kappaletta istutettuna aurinkoiseen hiekkarinteeseen Istutin ne viime vuonna ja ne kukkivat runsaasti Nyt niihin ei ole tullut yhteensä kuin noin 7 kappaletta kukkia eli todella vähän Tietääkö kukaan mistä tämä voisi johtua? Ostin ne nimenomaan runsaan kukkimisen takia


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Mitä luultavammin syy kukinnan vähyyteen on tämän kesän sää. Hanhikit rakastavat aurinkoa ja jopa paahdetta, joten sateinen, viileä ja pilvinen kesä on ollut kasvulle ja kukannuppujen muodostamiselle haitaksi. Hanhikit kukkivat sekä samana kesänä kasvaneilla että vanhemmilla versoillaan, joten onneksi viime vuonna niitä kukkasilmuja jo ehti muodostumaan ja tänäå vuonna kukkimaan. Uskomme että ensi kesänä saatte taas kukinnasta nauttia; jos vain ilmat ovat tätä kesää paremmat. Paikka ainakin vaikuttaa ihanteelliselta.

Ps. Syyslannoitetta kannattaa kuitenkin pensaille antaa, sillä sekin auttaa kukkasilmujen muodostumista tämän vuoden puolella.Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Lovely Pink Pensashanhikki":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kärhöjen talvi
Hei! Hankin tänä keväänä kärhön taimia ja ne ovatkin kasvaneet ja kukkineet hyvin. Kirjoitan täältä 6/7 vyöhykkeelt...