Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 15.1.2022 13:16

Kysymys: Lakka hilla muurain

Taimet

Mistä erottaa lakan hede ja emi taimen jos siirtää luonnosta. Mikä olisi paras siirtoajankohta ? Onko myymälöiden myytävissä taimissa saatavilla joko hede tai emi taimia, vai onko taimipotissa kumpaakin laatua ? Mistä näitä varmimmin Pirkanmaalla saisi. Entä muualta suomessa ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lakan taimien siirtäminen luonnosta onnistuu parhaiten aikaisin keväällä tai myöhemmin syksyllä. Lakka on kaksikotinen kasvi, eli se tarvitsee sekä emi- että hedeyksilön, jotta kukat pölyttyvät ja tuottavat satoa. Luonnossa kasvustot voivat olla laajallakin alueella esim. hede kasveja. Kukkiessa lakasta on helpointa erottaa hede-ja emiyksilöt. Hede kukan keskellä näkyvät selkeästi keltaiset heteet ja niitä on kukan keskellä runsaasti. Emi kukan keskellä nämä keltaiset heteet ovat surkastuneet.Emikukalliset kasvit tuottavat satoa.
Kannattaa etsiä taimia keväällä hyvin varustetuista taimimyymälöistä. Toisinaan on myös ollut myynnissä Nyby-lajiketta, jossa hede-ja emikukat tulevat samaan kasviin.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Lakka hilla muurain":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: