Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 11.6.2012 20:1

Kysymys: Laikkukirjokanukka

Taimet

Meillä on pihassa laikkukirjokanukka, joka on venähtänyt pituutta, mutta ei juurikaan leveyttä. On siis aika harva. Luin, että sen voisi leikata alas, lähteekö se kasvamaan pistokkaista? Onko parempi leikata keväällä vai syksyllä?
Keväällä kokeilin lummipalloheisin monistamista pistokkaista, tökkäsin pari oksaa aikalailla hiekkamaahan ja voilá, nyt mulla on pari lumipalloheisiä lisää... 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kanukat kasvattavat luontaisesti melko pitkää vuosikasvua, mutta voit kannustaa sitä haarautumaan lyhentämällä versoja keväisin ennen kasvuunlähtöä. Voit uudistaa kanukkasi leikkaamalla sen alas (15-20 cm tapille)ensi keväänä, mutta älä pelästy pensaan kenties hidasta kasvuunlähtöä. Kanukan voi uudistaa, vaikka se ei kovin nopea vauhtiinpääsijä olekaan. Tulevina keväinä voit sitten tarpeen mukaan lyhentää pitkiä vuosikasvuja. Jos lumipalloheisikin piti hiekkamaastasi, niin aina kannattaa kanukkaakin kokeilla. Uskon että pistokaslisäys onnistuu niilläkin.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Laikkukirjokanukka":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: