Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 23.8.2011 14:54

Kysymys: Kultasadepensaan uudelleenistutus

Taimet

Istutin menestyksekkäästi kultasadepensaan kolme vuotta sitten keväällä. Pensaan alku oli peräisin lapsuudenkotini pihalta. Se jopa kukki tänä kesänä ensimmäistä kertaa (2 kukintoa). Koska muutin uuteen asuntoon nyt elokuussa, otin pensaan mukaani ja istutin sen noin kaksi viikkoa sitten uudelle pihalleni. Sen lehdet kuitenkin kuivuivat melkein heti istutuksen jälkeen eikä se ole toipunut. Onkohan toivoa, että se vielä keväällä elpyisi vai onko tuo kasvi menetetty?  Se on n. 180 senttiä korkea jo, joten toivon kovasti sen säilyvän!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kookkaan kasvin siirtämisessä on erityisen tärkeää saada iso juurakko mukaan ja huolehtia sen juurtumisesta runsailla kasteluilla. Pienellä juurakolla ei suurta kasvia pidetä voimissaan, joten maanpäälisen osan pienentäminen leikkaamalla siirron jälkeen olisi myös suotavaa. Voimme vain toivoa, että kasvisi juurissa on sen verran ravintoa varastossa, että kasvi lähtee keväällä kasvuun. Sen selviytymistä voit vielä auttaa leikkaamalla ja kastelemalla. Pidän peukkua kasvisi puolesta!

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Kultasadepensaan uudelleenistutus":
Jäsenen Kasi antama (29.8.2011 17:7) kommentti

Eikös se Kultasadepensas teekin kovasti juuriversoja? Käy "vanhalta" paikalta hakemassa sellainen, niin saat vielä saman emopuun poikasen itsellesi.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: