Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 27.2.2015 12:8

Kysymys: Kellokuusaman kukintaa kaipaillen

Taimet


Neljä vuotta vanha kellokuusama ei ole kukkinut kertaakaan syksyisin on annettu syyslannoitetta mikä neuvoksi

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Onkohan kellokuusamanne kasvupaikka sille sopivin? Se viihtyy ja kukkii parhaiten lämpimän aurinkoisella (tai vähintään puolivarjoisella) sekä tuulensuojaisella paikalla. Pitää keski/runsasravinteisesta ja hyvin vettä läpäisevästä maasta (hiekkapitoinen). Kalkinsuosija. Maa voi olla kuivahko tai tuore. Vyöhykkeet I-Ib(II). Kylminä talvina paleltuu herkästi maanrajaan saakka, mutta vesoo ja toipuu kyllänopeasti (aina se silti voimia verottaa ja kukinnan määrään vaikuttaa). 

Kellokuusama, kuten kuusamat yleensäkin, vaativat useamman vuoden juurtuakseen ja "kotiutuakseen" kunnolla kasvupaikalleen. Mikäli paikka on sirolle pensaalle otollisen lämmin ja valoisa, olet lannoittanut ja kalkinnut, maa on hiekkapitoista, eikä kasvi ole kuluneiden vuosiensa aikana päässyt paleltumaankaan - niin kyllä sen siitä kukkimaan pitäisi pian alkaa!Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Kellokuusaman kukintaa kaipaillen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Piti olla valkoinen sinisarja
vaan eipä olekkaan mielestäni, mikä siis. Lehdet kapeat n. 30 cm pitkät, kukkavarret n. 40 cm. Lehdet alkoivat kuihtua ennen kukintaa joka alkoi Elo-...