Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 2.7.2012 17:27

Kysymys: Kartiotuija muuttunut vaaleanvihreäksi

Taimet

Miksi tuija-aitamme (kartiotuija Brabant) on muuttunut vaaleanvihreäksi? Istutimme tuon väriltään muuttuneen osan viime kesänä ja kastelimme sitä oikein ahkerasti. Aita on aurinkoisella paikalla. Onkohan se nyt kuolemassa, kun emme ole sitä enää tänä vuonna juurikaan kastelleet? Onko mitään enää tehtävissä. Olemme aloittaneet kastelun uudestaan.
Miteb kartiotuijia lannoitetaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuijan värin vaaleneminen aika ajoin on tiettyyn pisteeseen asti normaalia ja syitä siihen voi olla useita. Esimerkiksi märässä kasvualustassa juurten hapensaanti on voinut vaikeutua tai runsaat sateet voineet huuhtoa maasta ravinteet (ravinteiden puutos). Kohtuullinen ravinnelisäys ensi keväänä on varmasti paikallaan (yleislannos tai havukasviravinne). Syynä saattaa toki olla myös liian aurinkoinen kasvupaikka. Tuijathan viihtyvät parhaiten puolivarjoisella tai varjoisella paikalla, kosteahkossa maassa. Ne eivät kuitenkaan kestä juurillaan makaavaa vettä. Mahdollista on myös se, että tuijat olivat taimitarhassa osittain varjossa eivätkä nyt oikein siedä muuttuneita valo-olosuhteita. Tuijat menestyvät kyllä myös valoisammassakin paikassa, kunhan se on juurtunut ja löytää riittävästi vettä ympäristöstään. Entä sitten kevätaurinko; suojasitko taimet kevään kuivattavalta paahteelta? Seuratkaa kasvua, kastelkaa tarvittaessa, suojatkaa keväällä ja lannoittakaa alkukesällä - toivotaan että väri näin palautuu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Kartiotuija muuttunut vaaleanvihreäksi":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Riippahernepuu valkoisena?
Mistä johtuu, että minun riippahernepuut (2kpl) niin niiden lehdet ovat menneet aivan valkoisen peittoon. Muistuttaa kalkkia tai vastaavaa. Kalkkia en ole mihin...