Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 2.5.2012 12:44

Kysymys: Juglans mandshurica

Taimet

Hei,

Etsin Juglans Mandshurisca saksanpähkinäpuu, mistä voisin ostaa/tilata? Itse asun Vaasan alueella ja täältäpäin ei löydy.

Terv,
Lusse
lusse.enholm@suomi24.fi


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mantsurianpähkinäpuu (Juglans mandshurica), on meidän ilmastossamme parhaiten pärjäävä saksanpähkinäpuu. Sen on todettu kestävän III-vyöhykkeellä, jopa pohjoisempanakin; Joensuun Rauhanpuisto on pohjoisin paikka Suomessa, josta sitä löytyy. Mantsurianjalopähkinä viihtyy kosteissa, runsasravinteisissa lehdoissa. Taimia näyttää olevan myynnissä Pinsiön taimistolla, Harvialalla sekä satunnaisesti Mustilan arboretumilla.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Juglans mandshurica":
Jäsenen veeyy antama (10.5.2012 13:39) kommentti

Pietarsaaaren koulupuistossa IV vyöhykkeellä kasvaa Juglans mandshurica.

Mantsurianjalopähkinä ei ole Saksanpähkinä, Saksanpähkinä on Juglans regia.

Jäsenen annaw antama (10.5.2012 14:13) kommentti

Pietarsaaren puu ei luultavasti kuitenkaan ole mantsurian- vaan amerikanjalopähkinä. Laji on varmistettu Pentti Alangolta, jonka kanssa olen puistossa töissä ollessani kiertänyt kaikki kasvit. Muutenkin puun lajiominaisuudet ovat kuten J.cinerealla, esim. pähkinöiden tahmaisuus. Paitsi ainahan se voi olla joku risteytys...


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: