Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 18.7.2011 21:44

Kysymys: Isoinkarvillean eli lähetyssaarnaajankukan lisäys

Taimet

Kuinka toimin saadakseni kasvin leviämään. Taimi on maassa; pitääkö siemenet kerätä ja istuttaa ensi keväänä maahan taimetettuina vai antaako siementen pudota penkkiin talvehtimaan?
terveisin Raimo

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Maatiainen ry.:n mukaan isoinkarvillean siemenet eivät tarvitse kylmäkäsittelyä, vaan ne itävät 1-3 viikossa lämpimään ja kosteaan maahan päästyään. Ne kuitenkin kehotetaan kylvämään touko-kesäkuussa ulos kylvöpenkkiin tai -laatikkoon. Mielestäni voisit koittaa lisätä kasviasi molemmilla tavoilla; kerää siemenet, mutta anna muutaman tipahtaa myös maahan. Taimikylvökset saat toki pidettyä tasaisen kosteana ja rikkaruohottomana, mutta joskus luonto hoitaa itse työn parhaiten! Isoinkarvillea saattaa olla melko vaativa, joten toivottavasti saat tämän näyttävän kasvin menestymään - ja jopa leviämään.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Isoinkarvillean eli lähetyssaarnaajankukan lisäys":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: