Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 24.5.2023 9:58

Kysymys: Happaman maan maanpeitekasveja

Taimet

Olen istuttanut havuja, rodoja sekä höyhenpensaan, tarkoitus on peittää pinta hankkeella, haluaisin kuitenkin jotain aluskasvia. Onko tiarella liian hento hankkeen sekaan?

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei

Perennoiden juureen ei ylipäätään suositella kuorikatetta, sillä se hidastaa niiden leviämistä. Varsinkin pintarönsyillä leviävät kasvit, kuten rönsytiarella, ei saa helposti kunnollista juurtumisotetta katteen päällä. Tupastiarella kasvaa mattomaisena kasvustona, mutta ei tee rönsyjä. Kate myös maatuessaan kuluttaa maasta typpeä, jota tarvitaan kasvuun. Asia kannattaa huomioida myös puuvartisten lannoituksessa katetulla alueella.

Katetta voi alueella käyttää havukasvien, alppiruusujen ja muiden puuvartisten kasvien tyvellä. Perennat istutetaan ryhmiksi niiden väleihin, eikä niiden kasvualueelle katetta levitetä. Näin myös perennat pääsevät kasvamaan kauneimmilleen. 

Tiarella sopii mainiosti maanpeitekasviksi mainitsemiesi kasvien alustoille. Muita sopivia ovat mm. varjoyrtti, tuoksumatara ja rönsyansikka. Myös taponlehti menestyy hyvin myös happamassa maassa, vaikka ei sitä erityisesti vaadikaan.

T. Muhevaisen vastaustiimi

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Happaman maan maanpeitekasveja":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Maan happamoittaminen rodoille
Hei! Miten lisätä maan happamuutta alppiruusuille ja hortensioille, joita on jo aikaisemmin istutettu: Istutusvaiheessa niille laitettiin kullekin s&am...
Uusi piha
Hei,   Meillä on pihan toteutus kesken. Kaipaisin neuvoja seuraaviin asioihin: Mitä maanpeitekasveja suosittelisit suklaakirsikkapensaiden ympäri...
Miksi nurmikko ei kasva?
Ei kasva nurmikko ei muuten kuin tasaisesti siellä täällä...pari vuotta yrittänyt. Paikka oli ennen sammalta.   -Sammal on poistettu ja maa...