Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 2.9.2018 17:16

Kysymys: Alppiruusun talvettaminen

Taimet

Hei!

Ostin kauniin ison puistoalppiruusun, kun myyjä kertoi sen kyllä menestyvän täällä 4-5 vyöhykkeellä, mutta nyt luettuani netistä puskasta tietoa niin enpä olekkaan asiasta varma, että pärjäisi maahan istutettuna talven yli. Voisinko istuttaa sen 20l saaviin ja talvettaa autotallissa ikkunan edessä jossa n. +6C?

Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Melko outoa että myynnissä olisi ollut alppiruusuja, jotka eivät ko. kasvuvyöhykkeellä menesty (yleensä taimimyymälöiden valikoimiin otetaan vain lajikkeita, jotka menestyvät alueella). Puistoalppiruusu (Rhododendron Cataw. Grandiflorum) menestyy tosiaan vielä II(III) -vyöhykkeellä, mutta talvenkesto saattaisi todellakin olla kyseenalainen IV-V -vyöhykkeellä! Monet kotimaiset alppiruusut; esimerkiksi P.M.A Tigerstedt menestyvät toki vielä V-vyöhykkeelläkin. Onko kyseessä varmasti puistoalppiruusu?

Jos kyseessä tosiaankin on Rhododendron Catawbiense Grandiflorum, niin voit istuttaa sen pihasi suojaisimpaan ja lämpimimpään kohtaan, suojata juurialue (hakkeella/neulaskarikkeella) ja koko kasvusto (talvipeitteellä tai ainakin havuilla) aina talveksi - ja toivoa parasta. Periaatteessa myös ehdottamasi talvetus autotallissa voisi toimia, kunhan huolehdit ettei juuristo pääse talvenkaan aikana täysin kuivahtamaan.

Alppiruusuista voit lukea lisää täältä.Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Alppiruusun talvettaminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: