Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 1.6.2011 10:43

Kysymys: Akileijan tuholaiset

Taimet

Akileijoissani on kahtena viime kesänä esiintynyt ns. akileijahyttysen toukkia. Olen saanut ne pois Provadolla, mutta ensimmäinen kukinta on tuholaisten vuoksi mennyt pieleen ja akileijat ovat kukkineet hyvin vasta myöhemmin. Kannattaisiko minun sumuttaa akileijat tämän vuoksi tänä vuonna jo nyt, ensimmäisten nuppujen ilmestyessä, voiko tästä varmuuden vuoksi myrkyttämisestä olla kasville haittaa? Vai onko parempi odottaa, mitä tänä vuonna on edessä?
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Akileijasääski (Dasyneura aquilegia) munii nuoriin nuppuihin toukokuussa ja sitä voi torjua varhaisessa nuppuvaiheessa ruiskuttamalla yleistorjunta-ainetta pariin kertaan(älä ruiskuta kukkivia kasveja). Voit myös kerätä ruskettuvat nuput pois. Provado on tehokkain imevien hyönteisten torjuntaan, joten sen teho sääsken toukkiin on kyseenalaista. Toukat koteloituvat maahan, joten tilanteen pahentuessa myös pintamaan vaihtamisesta voi olla apua. Sääskien torjunta on valitettavasti melko hankalaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Akileijan tuholaiset":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Huonevehkan eli Zantedechian tuholaiset
Mitkä tuholaiset voivat iskeytyä kallaan, jota kasvatetaan sisällä huoneessa? Ja miten ne on hyvä torjua?...
Kiinanruusun kukinta ja tuholaiset? Nuput tippuu?
Kiinanruusun kukinta ja tuholaiset? Lehdet rupesi lurpottamaan ja nuput tippumaan? Kiinanruusun lämpötila ja vaatimukset ? ...
Tuntemattomat sienet syreenipensaan rungolla ja maassa
Perennapenkkeihin ja syreenipensaan juureen sekä rungolle on ilmaantunut oheisen kuvan kaltaisia sieniä runsaasti. Haravoitaessa sienen pä&...