Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 15.6.2015 15:41

Kysymys: Petsatun sisäseinän kuultomaalaus

Sisustaminen

Miten ja millä käsittelisin petsatun mäntyseinän niin että se valkaistus. Haluaisin että oksat ja puun syyt  jäisi näkyviin, mutta yleiskuva olisi vaalea. Tarviiko oksille tehdä mitään ?

Kysymyksiä: 1 kpl
Jäsenen Hannu H.  antama (3.8.2015 22:30) kommentti

Miksi kauniit puupinnat pitää nykytrendin mukaan peittää maalilla? (TV;n remonttiohjelmat.) Puu oksineen ja syykuvioineen on kaunein pinta, mitä kuvitella saattaa, vaikka olisi iän myötä tummentunutkin.Huomaan, että kysyjä arvostaa puun elävää pintakuviota. Hienoa. Oksaton puu on kuin melamiinilevy ja jos haluaa puupinnan peittää, niin lastulevyä päälle ja sitten maalia. Sitten kun alkaa se yksitoikkoinen typerännäköinen maalipinta kyllästyttää, irrottaa levyt ja ihailee taas hienoa puupintaa.Jäsenen Timo  antama (5.8.2015 21:47) kommentti

Voisiko sen seinän hioa ja sen jälkeen käsitellä vaalealla vahalla? Jos voi niin tulisi nätti, syyt näkyisivät.Jäsenen J286895102 antama (6.8.2015 7:23) kommentti

Kevyt hionta ja valkoisella kuultolakalla lakkaus!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Petsattu mäntyseinä ei ole sieltä helpoimmasta päästä vaaleaa ilmettä haikailevalle, sillä tuo petsi ja puun oma tummuus tahtoo puskea läpi ja lopputulos kuultavana voi olla melko tunkkainen. Joten suosittelen lämpimästi (ja niin tekee myös Tikkurilan maalilinja) harkitsemaan peittävää vaaleaa lopputulosta, esimerkiksi tartuntapohjamaali (Otex) ja päälle pintamaali (Helmi).

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Petsatun sisäseinän kuultomaalaus":
Sisustussuunnitelu E-Design 
PORI, Suomi
sisustussuunnittelija

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: