Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 7.2.2015 15:20

Kysymys: Vinyylikorkkilattia lattialämmityksen kanssa

Sisäpintarakenteet

Olemme uuteen taloon laittamassa vinyylilattiaa. Nyt kuitenkin tuntuu kovasti jakavan myyjien mielipiteen voiko vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa laittaa vinyylilankun jossa on korkkipohja. Miten on? Vai onko parempi laittaa ns pelkkä vinyyli?

Toiset sanoo, että korkki estää vähän lämmön tuloa lattiaan ja saattaa myös elää kesän/talven lämpötilan vaihteluiden seurauksena. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Yleensä noiden lattiapinnotteiden yhteydessä lattialämmön pintalämpötila ei saa nousta yli 27 C- asteen. Pieniä rakoja miihin aina tulee, mutta esim. noin 0,2mm raoilla ei käytännössä ole haittaa.
Ilman suhteellisen kosteusprosentin tulisi olla 40-60 % välillä. Jos sen suhteen on vaikeuksia, niin ilman kostuttaja auttaa siinä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Vinyylikorkkilattia lattialämmityksen kanssa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Marjo  antama (9.2.2015 9:29) kommentti

Eristääkö korkki lämmön tuloa lattiaan? Eli meneekö lämpöä hukkaan ja lämmityskulut nousee? (Näin on muutaman rautakaupan myyjä sanonut)Jäsenen PN antama (9.2.2015 16:42) kommentti

Lämmöllä on luontainen taipumus siirtyä ylöspäin ja siksi korkin eristyskyky tässä on enemmän kosmeettinen, kuin todellisuuspohjainen. Eli lämpö ei mene hukkaan, koska lattian alla on lämmöneristekerros, jonka eristyskyky on moninkertainen verrattuna tuohon ohueen korkkimäärään.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: