Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 14.7.2016 14:41

Kysymys: Toimenpiteet koolaukselle ja lankkulattialle -62 -rakennetun kerrostaloasunnon betonilattian päälle.

Sisäpintarakenteet

Hei!Olen rakentamassa vanhoista pontittamattomista lankuista lattiaa kerrostaloasunnon betonilattian päälle. Asunto sijaitsee kolmannessa kerroksessa. 

Lattia on nyt laminaattipäällysteinen. Ajattelin tehdä lattian koolaamalla. Mitä kaikkia seikkoja (eristeitä yms) minun tulisi ottaa huomioon tässä projektissa? Onko jotain kosteusriskejä yms.. Raot ja narina eivät minua itseäni häiritse, mikäli ne eivät aiheuta jotain muuta vahinkoa (kosteus, naapurien häirintä). Olen verrattain kokematon rakentaja, mutta puuverstashommat ovat minulle tuttuja, ja haluan tehdä asiat kunnolla. Jos kysymys on liian laaja, sattuisitteko tietämään jotain muuta informaatiolähdettä - esim kirjaa - , josta saisin perusteelliset vastaukset? Valokuvat saan vasta myöhemmin, sillä asunto ei ole vielä hallussani.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäinen tehtävääsi on tehdä taloyhtiölle selvitys kyseisen lattiatyön suorittamisesta ja saada siihen taloyhtiön suostumus. Ota yhteyttä isännöitsijään selvittääksesi taloyhtiön vaatimukset korjaus suunnitelmista. Huomioitavia asioita ovat  mm. lattiapinnan korottumisen vaikutus, ovien nostaminen,  äänieristys, ym. Kosteusriskejä ei pitäisi olla. Liitteenä puuinfon asennusohjeen osoite josta joitakin tietoja käytettäväksi.
http://www.puuinfo.fi/sites/default/files/parla_asennusohje_massiivipuulattiat_heavyduty_fi.pdf
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Toimenpiteet koolaukselle ja lankkulattialle -62 -rakennetun kerrostaloasunnon betonilattian päälle.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J6973721414 antama (15.7.2016 11:37) kommentti

Kiitos nopeasta selkeästä vastauksesta! Ja kiitos tosta linkistä!
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: