Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 20.7.2014 13:32

Kysymys: Sisäseinien uusiminen / eristäminen

Sisäpintarakenteet

Haluaisin uusia vapaa-ajan asunnossani sisäseinät ja katon. Tällä hetkellä seinissä on pinkopahvi, jonka siis aion poistaa. Minkälainen ratkaisu olisi paras sisäseiniin ja sisäkattoon vanhassa omakotitalossa? Olen miettinyt levyä, jossa on valmiina eriste, koska ko. levy olisi helppo asentaa itsekin.
Jäsenen Pete antama (20.7.2014 14:5) kommentti

Tuohon ei kukaan pysty todenperäisesti eli oikein vastaamaan, jollet kerro hiukan lisää. Eli se paras ratkaisu riippuu siitä, mitä ne nykyiset olosuhteet ovat. Kerrotko siis ensin että mikä on ulkoseinärakenne, millainen välipohja (sisäkatto) ja mitä sen yläpuolella on, eikä alapohjarakenteen tiedottamisestakaan haittaa ole.

Ilman noita perustietoja et saa vastaukseksi kuin arvauksia tai vaihtoehtoisesti mainoksia...Jäsenen J4233202325 antama (10.8.2014 23:25) kommentti

Hei,Ulkoseinissä on purut, jonka jälkeen tulee vinolaudoitus jonka päällä on haltex-levyt. Lattia koostuu betonikerroksesta, jonka päällä on noin 40cm puruja jonka päällä on puulattia. Sisäseinät/väliseinät ovat vaakalaudoitettuja joiden välissä on purut. Sisäkatto on myös laudat joiden välissä on purut. Eli mitä suosittelisit laittamaan seiniin, kattoon ja lattiaan? Ajatuksena olisi uudistaa pinnat.Kiitoksia paljon etukäteen.T. Ibo.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
SPU Anselmi on tarkoitukseesi sopiva tuote. Se on valmiiksi kipsikartonkilevyllä pinnoitettu uretaanilevy, jossa on höyrynsulku valmiina.
Ennen levyjen asentamista on tarkastettava, onko poistettavan pahvin alla höyrynsulkua ja jos sellainen löytyy, pitää siihen porata 10mm poralla reikiä vähintään 10 kpl neliömetrille, ettei saada aikaiseksi riskirakennetta.
Levyjen asennusohjeet löydät SPU eriste sivustolta netissä.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Sisäseinien uusiminen / eristäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Niittyhumalan valloittama nurmi
Talvella ostamamme 10-vuotiaan talon nurmikko on harmikseni surkeassa kunnossa ja rikkakasvien valloittama. Erityisesti siitä erottuu violettina kukkiva niittyhumala...