Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 22.1.2015 19:55

Kysymys: Sisäkaton kantava teräspalkki?

Sisäpintarakenteet

Talomme on 1990 rakennettu harkko/tiilitalo. Sisäkatot oli vuorattu styrox-levyillä, jotka poistamme pikkuhiljaa ja laitamme tilalle paneelit. Olohuoneen katosta purimme kehnosti tehdyn kotelon teräspalkin ympäriltä. Voiko ko. palkin jättää näkyville, sillä kotelointi madaltaa kattoa liikaa (matalahko huonekorkeus muutenkin)? Jos voi, niin miten se tulisi käsitellä? Palkki ei ole yhteydessä ulkoilmaan.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymyksessä on mitä ilmeisimmin kattoa kantava palkki, joka on rakennekuvissa esitetty paloeristetyksi.
Kertomasi mukaan suoritit kehnosti tehdyn suojauksen, teräs menettää kuumetessaan nopeasti lujuutta esimerkiksi tulipalon yhteydessä ja vaarantaa olennaisesti henkilöturvallisuutta.
Käytettävissä on myös palosuoja maaleja joilla  vaadittava paloluokka saavutetaan, maalauksen tekeminen tulee antaa kyseisiin töihin hyväksytyn tekijän tehtäväksi. Muutoin suojaus tulee tehdä levyrakenteisena, joka syö tosiaan huonekorkeutta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Sisäkaton kantava teräspalkki?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J4428121726 antama (25.1.2015 22:41) kommentti

Kotelointikin toki on ok, mutta katossa nyt ollut viritelmä styroxeineen ei ollut oikein asiallisen oloinen ratkaisu ja siksi sen purimme kun laitoimme kattoa, että näkisimme mitä siellä oli sisällä (ei siis ole itse rakennettu tätä taloa). Kuinka iso kotelo palkin ympärillä täytyy olla, eli siis paljonko etäisyyden on oltava palkista koteloinnin sisäseinään? Entä kävisikö vaihtoehtona koteloinnin tai maalauksen sijaan palosuojarappaus, sellaisestakin jostain kuulimme?
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: