Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 20.7.2015 16:12

Kysymys: Seinäpintavaihtoehdot

Sisäpintarakenteet

Hei!Olemme remontoineet mieheni vanhaa kotitaloa, ja huoneista on pistetty umpeen pari ovea ja ikkunaa. Mitä vaihtoehtoja on uusiksi seinäpinnoiksi peittämään laudoitetut aukot? Onko gyproc ainoa vaihtoehto? Ennestään on seinät päällystetty jollain pahvilla. Voiko tämmöisen seinäpahvin päälle laittaa tapettia, koska sitä löytyy muistakin huoneistä jotka tarvitsisivat vain ehostusta? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Oletettavasti ”jollain pahvilla” päällystetty seinä on pinkopahvia joka aiemmin on ollut hyvin yleinen sisutusmateriaalin pohjana. Pinkopahvi voidaan tapetoida tai maalata, rakennuksen  mahdolliset liikkeet aiheuttavat helposti kupruilua, kuten myös kosteusolosuhteiden muutokset.
Mikäli haluaa tapetoida aikaisemmin maalatun pahviseinän, kannattaa maalipinta hieman karhentaa tapetin kiinnityksen varmistamiseksi.
Mielestäni, niissä huoneissa missä ikkuna tai oviaukkoja on tukittu, parhaan lopputuloksen saa levyttämällä esimerkiksi gyprocilla, jolloin saa suorat sileät seinäpinnat ja päällystämisvaihtoedot ovat lähes rajattomat.
Myös kuitulevyt ovat mahdollisia levytys vaihtoehtoja seinäpintojen saneerausvaihtoehtoina.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Seinäpintavaihtoehdot":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: