Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 27.4.2015 11:36

Kysymys: Saima-koivuparketin hionta

Sisäpintarakenteet

Vuonna 1990 valmistuneessa pienkerrostalossa on alkuperäinen Saima-koivuparketti, joka hiottiin viime kesänä.  Nyt parketti on ruvennut paikoitellen elämään. Se joustaa jostain parkettilautojen väleistä niin, että pinta ei ole enää tasainen vaan esim. liitoskohdassa laudan reuna tuntuu selvästi sukankin läpi. Samaten huomaa selvästi, kun yksittäinen parkettilauta painuu syvemmälle kuin viereinen kaverinsa. Ennen hiontaa parketti oli tukeva, eikä tällaista yksittäistä heiluntaa ilmennyt. Onkohan hionta tai pikemminkin lakkaus suoritettu asianmukaisesti? Lakkaus suoritettiin Kiillon Smart pohjalakalla ja AkuDeluxe pintalakalla.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmeisesti parketti on ollut melko kulunut ennen hiontaa ja jotta kulumat on saatu poistettua on pintarakenne ohentunut siksi paljon ettei se kestä enää rasitusta siinä määrin kuin aiemmin. Mielestäni lakkaus ei tätä aiheuta, vaan kysymyksessä on Saima parketin teknisen käyttöiän loppuminen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Saima-koivuparketin hionta":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: