Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 17.4.2012 12:28

Kysymys: Pystyponttilauta lastulevyn päälle

Sisäpintarakenteet

Terve. Pitäisi laittaa sisäseinään pystyponttilautapinta. Ylös asti. Vanha seinä on n. tuuman paksuista lastulevyä joka on ollut osittain kostunut. Nyt jo kuivaa, mutta huonoa. Kuitenkin sisäpintojen ja villojen vaihto riittää. lastulevy jatkuu poikittaisen kakkosvitosen ja lattialaatoituksen (kivi) välistä alaspäin n. 10 cm. Sieltä tervettä eli aika mahdotonta irroittaa levyn jäänteet väliköstä koska nauloilla varmistettu. Mutta aion laittaan toisen 2x5":n ylemmäs ja naulata ponttilaudat alaosastaan siihen. Ongelma on siinä että levyn tilalle tulee puolta ohkaisempi laudoitus. Laudoitus pitäisi ehtiä tehdä ennen kuin työporukka tulee asentamaan uudet lämpöpatterit. Muutoin menee vaikeaksi. Olen ottanut lastulevyt puukkosahalla irti lattiatasoon saakka. Lattian ja laudan väliin jäävä rako on tarkoitus peittää listalla. Laudan ja ikkunanpokan välinen rako korjaantunee myös sopivalla listalla. Onko menetelmäni oikea vai onko helpompiakin tapoja? En ainakaan ole löytänyt samanpaksuista (1") oikeanlaista ponttitavaraa. Ulkoseiniä ei ole tarkoitus purkaa. talo on 300 neliötä ja 1963 valmistunut tiili/puutalo. Nyt työn alla puuosa eli yläkerta. Kevätterveisin Jarmo
Kysymyksiä: 25 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vastaajan pitäisi tuntea kokonaisrakenne paremmin. Jos oikein ymmärrän, korvaat lastulevyn pystyponttilaudalla. Tämä vaatii kuitenkin seinään vaakakoolauksen. Liittymäkohdat tehdään aina sopivalla listalla. Jos tarkoitat ponttitavaralla lastulevyä, vanhassa rakenteessa on todennäköisesti ollut pontattu lattialastulevy. Sitä on edelleen saatavissa ainakin tilauksesta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Pystyponttilauta lastulevyn päälle":
Jäsenen Kuappine antama (18.4.2012 9:1) kommentti

Ponttitavaralla

Jäsenen Kuappine antama (18.4.2012 9:10) kommentti

Ponttitavaralla tarkoitan lautaa joka tulee puolta paksumman, ponttaamattoman lastulevyn tilalle. Vaakakoolaus ei ole ongelma. Pontattua hirsitavaraa kyllä löytyy n. tuuman paksuista. Olisiko järkevin ratkaisu sittenkin? Seinissä paljon ikkunapintaa joten suuri osa laudoita tulisi olemaan lyhyttä pätkää.

Jäsenen Tapanila antama (18.4.2012 13:55) kommentti

Ihan en saa kiinni, mikä tässä on ongelma. Jos kuitenkin haluat sen seinäpinnan samaan tasoon kuin ennenkin, niin laita uuden paneelin ja vanhan lastulevyn paksuuksien erotuksen verran paksumpi koolaus sinne paneelin taakse. Anteeksi, jos ymmärsin väärin.

Jäsenen Kuappine antama (19.4.2012 10:52) kommentti

Ihan oikein ymmärsit. Eli sopivaa listaa taidan laittaa sen 2x5:n päälle. Varsinaista ongelmaa tässä ei muuten ollut vaan kyselin helpointa / oikeaoppista tapaa suorittaa kyseinen manööveri. Kiitos vastauksista ja hyvää kevättä. Vaikka vähän lunta sateleekin. T. Jarmo


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: