Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 23.3.2014 11:33

Kysymys: Parkettilattia ilmakiertoisen lattialämmityksen päälle

Sisäpintarakenteet

Ostamme -99 valmistuneen omakotitalon jossa on legaletin ilmakiertoinen lattialämmitysmuoto. Lattiapinnoitteena on tällä hetkellä muovimatto, mutta aikomuksena on korvata se parketilla.Voiko muovimaton jättää parketin alle vai kannattaako se poistaa, jotta lämmityteho säilyy?Jos muovimaton jättää parketin alle niin voiko se aiheuttaa jotain ongelmia?

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Vanha matto parketin alle

Yleisesti ottaen on aina järkevää poistaa korjaustöiden yhteydessä tarpeettomat rakenneosat.  Jos kuitenkin maton pinta on suora, eikä matosta ole pelättävissä mitään päästöhaittoja, niin sen voi jättää paikoilleen, mikä helpottaa työtä huomattavasti.  Jos matto on pemeäpohjainen, parketin mahdollisimman ohut alusmatto ja päivastoin.  Alusmatossa on otettava kuitenkin ensisijaisesti parketin valmistajan ohjeet huomioon. 

Parketin asennuksessa huomioon otettavaa

Parketti-paketit tuotava asennettavaan tilaan ja avattava sekä anettava asettua lopullisiin olosuhteisiin pari kolme päivää.  sillä taataan se, että lattia ei ala rakoilla ajan kuluessa.
Parketti rauhoittaa lämmön johtumista ja tasoittaa lattian pintalämpötilaa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Parkettilattia ilmakiertoisen lattialämmityksen päälle":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: