Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 18.2.2013 0:28

Kysymys: Parketin asennus askelmaan

Sisäpintarakenteet

Kyseessä on asunto joka on kahdessa eritasossa, tasojen välissä on normaalisti rappuset tai askelmat joita on kaksi.
Askelmat ovat suorakaiteenmuotoiset 27x97cm, niin kuinka näihin asennetaan uiva parkettilattia?

Elämisvarathan on jätettävä mutta pysyvätkö nämä parketin suikaleet askelmissa niin ettei ne ajanmyötä lähde liukumaan paikoiltaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Parkettia ei voi asentaa askelmiin uivana. Poista askelmissa oleva muovimatto ja hio pinta puhtaaksi. Kiinnitä sen jälkeen parketti liimaamalla ja asenna reunaan metallinen L-lista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Parketin asennus askelmaan":
Jäsenen asentajaesko antama (18.2.2013 0:31) kommentti

Edellisestä jäi vielä että askelmat on tehty betonista, jossa nykyisin kiinni muovinen lattiamatto

Jäsenen vaihtoehtoja antama (18.2.2013 1:5) kommentti

Laita suosiolla liimaamalla kiinni alustaan.

Jäsenen asentajaesko antama (18.2.2013 11:44) kommentti

Kuinkas tällainen uiva parketti sopii keittiön kodinkoneiden alle, eli jääkaapin, pesukoneen ja hellan? Tarkoitan sitä että pääseekö parketti elämään näiden painon alla?

Jäsenen Mestari antama (18.2.2013 12:8) kommentti

Pääsee, kun et liimaa niitä lattiaan.

Jäsenen rklhuttunen antama (19.2.2013 18:47) kommentti

ainakaan tuotevalmistajat ei suositele laittaman kiinteiden koneiden ja kalusteiden alle uivaa parkettia...

Jäsenen JaakkoLaukka antama (19.2.2013 20:51) kommentti

Näin alkeellisin tiedoin ajateltuna uiva parketti sopii kalusteiden alle, kun ne alustat irroitetaan irtosaumalla, joka tarvittaessa peitetään listalla, joka taas on kiinni siinä kalusteen sokkelissa.

Jäsenen a.j.l. antama (19.2.2013 21:41) kommentti

Itse keittiössä laitoin kalusteiden alle parketin vahvuisen vanerin, kova kipsilevy ehkä olisi vielä parempi. Vaneri oli leikattu niin että reuna tuli juuri sokkelilevyn kohdalle. Vanerin päälle sitten lähelle lattian sävyä oleva muovimatto joka oli nostettu 10 cm seinälle. Matto tulee sentin verran sokkelista ulos ja peittää vanerin ja parketin välissä olevan elämisvaran. Muovimaton ja viemärin ja vesijohtojen saumakohdat täytin massalla. Jos jääkaappi tai pesukone päättävät jossain vaiheessa vuotaa, muovimatto ohjaa vedet näkyville sen sijaan että vesi päätyisi takareunasta parketin alle. Samoin keittiön parketti on helpommin vaihdettavissa kun kalusteita ei tarvitse purkaa.

Jäsenen asentajaesko antama (19.2.2013 22:27) kommentti

Siis tarkoitat kalusteilla tätä tiskipöytää ja muita tasoja mitä keittiökaapistoissa on, laatikoita jne...?Tällähetkellä entinen parketti on mosaiikkiparketti joka on liimalla kiinni lattiassa ja se on tehty vain osittain kaapistojen alle...

Tarkoitus olisi purkaa parketti pois ja laittaa uivaparketti tilalle, keittiö kalusteita ei ole tarkoitus purkaa pois edestä, vain ja ainoastaan siirtää edestä hella, pesukone, kaapipakastin sekä jääkaappi.

Uusi parketti tulisi kaapistojen alle myös kans vain osittain.Harkinnassa oli myös että näiden kodinkoneiden alle tulisi laattalattia, mutta parketti ja laatta tulisi porrastamaan noin 1cm... toisiinsa nähden.

Parketti on 14mm paksua plus siihen noin 2mm paksu askeleriste, kun taas laattalattia joka olisi kodinkoneiden alla olisi ehkä noin 8mm.

Ei viittis tasotteiden kanssa rueta läträämään, että tulisivat samalle tasolle.Ajattelin sitä parkettia sitten jokapaikkaan vaan kun itsekin olen lukenut parkettivalmistajan ohjeista että parkettia ei tulisi laittaa minkään painavien kalusteiden tai koneiden alle juuri tämän elämisen takia.Eihän tuollainen pieni porrastus muuten esim, jääkaapin ja pesukoneiden

alla haittais mutta jos ajattelee että pesukone laskee vesiä alle niin vedet tuskin heti tulevat näkysälle juuri tämän porrastuksen takia.

Jäsenen vaihtoehtoja antama (20.2.2013 0:7) kommentti

Kiintokalusteet on kiintokalusteia. Älä niiden alle, mutta ihan rohkeasti koneiden alle voit sen parketin asentaa.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: