Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 6.7.2015 23:21

Kysymys: Mureneva seinä

Sisäpintarakenteet

Hei!Remontoin 20-luvulla rakennettua kerrostaloasuntoa ja ongelma on haperot seinät. Yhdestä seinästä oli pintarappaus lähes kokonaan irronnut ns. kanankakkaseinästä ja joudui poistamaan sen kokonaan. Vanha rappaus oli paikoittain todella paksu, jopa 4 cm. Uudesta pinnasta ei ole tulossa lähellekkään yhtä paksua ja nyt ongelmaksi on muodostumassa katon ja seinän välinen raja, sillä vanha kattohan ei nyt mene seinään asti vaan siellä on muutama sentti vanhan rappauksen alta paljastunutta pintaa, joka on aivan kuin hiekkaa ja varisee vaan koko ajan. Tähän ei tietenkään mikään tasoite tartu vaan tippuu aina pois. Mikä neuvoksi? Millä voisin tämän "hiekan" sitoa niin että saisin tasoitteen laitettua päälle?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Eräs keino on krapata väli noin 3-5 cm syvyyteen tyhjäksi, saneerauslaastista tehdä sitkeähkö massa ja painella se rakoon ensin seinään, sitten kattoon. Ellei väli ole täyttynyt, niin anna kuivua ja täytä loppuväli saneerauslaastilla.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Mureneva seinä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: