Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 28.5.2013 10:19

Kysymys: Mökin yläkerran pintarakenteet

Sisäpintarakenteet

Terve,

Eli minulla on 1940 luvulla rakennettu mökki jossa on hirsirunko tasakertaan asti. Yläkerrassa ei tällä hetkellä ole kuin seinien ulkopinnassa ulkoverhous ja kattotuolit on näkyvissä. Yläkerrassa on yksi huone joka on eristetty purulla (seinät ja katto) pinnoissa Haldex levy (tälle emme ole tekemässä muutosta, tapettia ja maalausta vaan).

Ajatuksena olisi saada yläkerta ainakin syysilmojen kestäväksi, ei talviasuttavaksi. Lämmöt saisi edes hiukan pysyä sienien ja katon sisäpuolella. Pintarakenne tulisi olemaan puupaneeli. Lisäksi paneeli tulisi kattoon laitettavaksi suoraan kuvassa näkyvien niskojen pintaan (eli kuvassa näkyvät väli tuet jäisi näkyviin). Katossa on rakenteena tiili ja sen alla päre ja ruoteet. Saako tuonne väliin enään mitään lämmön karkaamista estävää jos laitamme paneelin kiinni kuten kirjoitin?

Eli, millä rakenteella kannattaisi ulkoseinät ja katto hoitaa? Villako seinään vain ja sen päälle paneeli?

T, Marko


Kysymyksiä: 10 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ulkoseinään laudoituksen sisäpuolelle pitää jättää 25 mm tuulettuva rako. Sen sisäpuolelle asennetaan tuulensuojavilla ja mineraalivillaa niin paljon kuin mahtuu. Paneelin alle asennetaan ilmansulkupaperi. Päin vesikaton ruodelaudoitusta jätetään 5 - 10 cm tuuletusrako ja asennetaan tuulensuojavillaa ja mineraalivillaa. Sisäpuolelle asennetaan ilmansulkupaperi paneelin alle. Rakennustarkastuksesta kannattaa selvittää, tarvitseeko toimenpide luvan. pääsuunnittelija määrittää rakenteet tarkemmin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Mökin yläkerran pintarakenteet":
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (29.5.2013 20:34) kommentti

Ennenkuin eristät tuota ylintä vaakavälipohjaa umpeen, niin laitathan molempiin päätyihin, sinne yläkolmion yläosaan, tuuletusventtiilit. Rakennuksen mitoista riippuen... mutta vähintäin 150*200mm /pääty.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Jättitatar
Mökin pihassa kasvaa jättitatar ja nyt kysymys kuuluukin että miten sitä leikataan näin talven jälkeen? Voiko pieniä uusi alkuja siirt&...
karviais tuholaiset
2: vuotta sitten istutimme karviaispensaan mökilleTänä vuonna huomasimme lehtien kellastuvan ja pilkkuuntuvanLisäksi marjoja kuihtuu ja putoaa maahan,...
Käymälän jätteet ja toukat
Hei !Vuokraamme mökin missä on kuivakäymälä , Jätteita varten n 30 l:n muovisaavi , joka tyhjennetään ja kompostoidaan.Jokais...