Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 27.2.2015 16:55

Kysymys: Minkä vahvuinen äänieriste laminaatin alle kerrostalossa?

Sisäpintarakenteet

Mistä löytyvät nykymääräykset kerrostalon remontoinnin osalta? Isännöitsijä ei suoraan suostunut ottamaan kantaa, miten mikäkin asia pitää tehdä.

Asennamme vanhaan kerrostaloon muovimaton päälle laminaatin. Minkä vanhuinen askeläänieriste sen alle tulee laittaa, että täyttää määräykset? Kaupoissa on näkynyt 2mm ja 3mm vahvuista. Tuo 3mm varmasti jo täyttää, mutta on huomattavasti kalliimpaa.

Kiitos.

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymyksestä ei selviä välipohjan rakenne, yleisenä periaatteena voidaan todeta, ettei materiaalin vaihto aiheuta suurempaa melutasoa alakerran huoneistoon mitä olemassa oleva taso on.
Taloyhtiössä edellytetään korjaus suunnitelman esittämistä ja hyväksyntää ennen työn tekemistä. Mielestäni sinun kannattaa esittää muutostyösuunnitelmassa esittämääsi 3 mm askeläänieristettä jonka taloyhtiö ilmeisesti hyväksyy.
Kustannusero on kuitenkin siksi pieni niihin mahdollisiin murheisiin verrattuna, joita tämän tyyppisissä muutostöissä valitettavan usein tulee.
Äänen eristys ja meluntorjunta  C1 vuodelta 1998  määrittelee näitä asioita, linkki alla.
 http://www.finlex.fi/data/normit/1917-c1.pdf
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Minkä vahvuinen äänieriste laminaatin alle kerrostalossa?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J340949174 antama (22.4.2016 15:49) kommentti

Vastaaja ei ilmeisesti lukenut kysymystä !Kopiseehan laminaatti "pikkuisen" enemmän kuin vanha muovimatto. Sitä ääntä kysyjä halunnee vaimentaa.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Parkkipaikan pohjustustyöt?
Millaisia pohjustöitä tehdään parkkipaikalle? Pihamme on ruohoinen rivitalon edusta josta on poistettu muutama risupuska ja kastanjapuu. Nyt talven j&...