Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 8.7.2013 14:44

Kysymys: Millainen hakasnaulain MDF paneelien kiinitykseen

Sisäpintarakenteet

Hei,
Kattolämmityskelmujen uusimisen jälkeen on tarkoitus asentaa uudet verhouspaneelit kattoon (vanhat murjoontuivat irroitettaessa). Uudet paneelit ovat E.T.Listat Oy.n tyyppiä "MDF paneeli STP 10X150X2080". Kysymykseni liittyy paneelien asennukseen. Valmistaja suosittelee kiinnitykseen hakasnaulainta ja hakaseksi vähintään 9mm leveää, 22-30 pitkää ja noin 1.5-2mm paksua hakasta. Edelleen valmistaja suosittelee että, paneeli kiinnitetään naaraspontin pitkästä alahuulesta. Paneelin alahuuli ei kuitentaan ole kovin pitkä, että kaikilla naulaimilla kiinnitys onnistuu kunnolla. Monilla tutkituilla naulaimilla hakanen jää pahasti pontin alahuulen reunaan (johtuen naulaimen pään paksuudesta). Nyt kysyisinkin soveltuuko joku tietty naulainmalli kiinnittämiseen paremmin. Joitkin halvemmat naulaimet ehkä kävisivät muuten, mutta niillä ei voi naulata kuin 6-16mm pitkiä hakasia. Kuinka kriittinen tuo hakasen pituus on paneelin kiinityksen kannalta.

Kiitos neuvoista

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Käy vuokraamassa rakennuskonevuokraamosta sopiva hakasnaulain. Normaalilla hakasnaulaimella työn pystyy tekemään, kun ampuu hakasen vinosti paneelin alahuuleen. Käytä ohjeen mittaisia hakasia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Millainen hakasnaulain MDF paneelien kiinitykseen":
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (11.7.2013 0:31) kommentti

Naulaimen iskupään sisäänpainettava varmistin estää usein hakasen ampumisen sinne naaraspontin tyveen.Itse ratkaisin ongelman käyttämällä nitomisessa "kahden käden otetta". Vasen käsi veti varmistimen nokan sisään(naulaimessani sopivasti varmistimessa pitkä varsi)ja nokka kiinni pontin sisäpuolen reunaan. Hakaset asettuivat haluamaani kohtaan pitävästi.Paneeli MDF 10*190*2080. Toimii miltei kaikissa näkemissäni naulaimissa.Muutama testilaukaus kaappapätkillä opettaa naulaimen parhaan asennon.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: