Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 23.3.2015 22:45

Kysymys: mdf paneeli kylmillään olevaan mökin kattoon

Sisäpintarakenteet

Hei. Olen remontoimassa pyöröhirsimökkiä ja vuorossa katon lisäeristys ja panelointi. Mökki on käytössä keväästä alkutalveen ja satunnaisesti talvella. Muuten mökki on kylmillään. Mökki sijaitsee pohjoisessa joten lämpötilavaihtelut saattavat olla suuret. Kestääkö normaali mdf paneeli katossa vai ei? Tuntuu puolesta ja vastaan mielipiteitä olevan 50-50.
Jäsenen raimona  antama (24.3.2015 14:47) kommentti

Heippa, eipä todellakaan mdf sovi rakennukseen, joka on kylmillään. Aitoa puupanelia se pitää olla, ja paneeli kestää ainakin yli 20 vuotta.terv. kokemusta on.Jäsenen J553265225 antama (24.3.2015 18:46) kommentti

Hei. Kyllä se paneeli kattoon menee tässä tapauksessa. Löysinkin hienoa hirsipaneelia joka kylläkin on ulkokäyttöön tarkoitettu. Se on ns "karkeamman" näköistä. Onko jotain estettä miksi sitä ei voisi käyttää sisällä?

Jäsenen marksto antama (24.3.2015 19:3) kommentti

Ei muuta, kuin on pahimmassa tapauksessa paljonkin kosteampaa kuin sisäkäyttöön varastoidut. Tarvinnee antaa kuivua aika kauan asennustilassa.Jäsenen J553265225 antama (25.3.2015 5:44) kommentti

Kiitos tämä selvensi paljon.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

MDF

Jos haluaa varman päälle pelata, niin laittaa paneelin tai lautakaton. Ne ainakin soveltuvat varmasti Suomen olosuhteisiin ja myös osanvuodesta kylmilläänoloon.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / mdf paneeli kylmillään olevaan mökin kattoon":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: