Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 14.7.2014 11:18

Kysymys: Kuiva-wc:n ja kodinhoitohuoneen pinnat uuusiksi

Sisäpintarakenteet

Miten onnistuu laattojen irrotus Gyproc -seinälevystä? Onko kokemuksia? Onnistuuko sellaisella "täristin-kaavin-työkalulla" laattojen irrotus? Taltta-vasara-systeemillä oletettavasti tulee reikiä seinälevyyn...

Olisi tarkoitus irrottaa muutama laattarivi pesualtaan yläpuolelta ja laittaa uudet tilalle.Samalla samaisen kuiva-wc-tilan lattian muovimatto pitäisi irrottaa ja laittaa laatoitus tilalle. Onko hyvä laittaa vedeneritys samalla laatoituksen alle?1994 valmistuneessa rivitalossa ei varmaan(kaan) ole käytetty asbestia, jos lähden itse repimään muovimattoa irti lattiasta? Olettaisin näin...Tilassa on wc-istuin ja käsienpesuallas.Sama tilanne kodinhoitohuoneessa. Tilassa on käsienpesuallas ja pesukone.

Onko hyvä laittaa vedeneritys tulevan mahdollisen lattialaatoituksen alle tähän tilaan?Kestävätkö lattialaatat hyvin pesukoneen tärinöitä, vai olisiko muovimatto parempi vaihtoehto kodinhoitohuoneeseen? Lattialaatta olisi kyllä ensisijainen ajatus lattiamateriaaliksi.Luvat tietysti remonttiin isännöitsijältä luonnollisesti.Vinkkejä kiitos.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Laatan irtisaaminen Gyproc-levyn kartongista on lähes mahdotonta.  Kartongi lähtee irti pohjastaan ja usein kipsikerroskin särkyy.  Kuitenkin pienen alueen ollessa kyseessä kannattaa kokeilla. Ensimmäiseksi avataan saumat ja leikataan ohuet viillot saumojen kohdalla kartongiin, ei kuitenkaan läpi.  Sen jälkeen irroitetaan laatat yksitellen ohuella lastalla niin, että karongin kipsiä lähellä oleva kerros jää vielä paikoilleen sidekerrokseksi. Aikaa käyttämällä saattaa onnistua.
Kun laatat on saatu pois, tulevan laatoituksen kohdalle asennetaan tasoitettava tukimatto.  Tämän jälkeen suoritetaan
uudelleen laatoitus.
Lattiaan kannattaa asentaa erillinen vesieristys, vaikka ei sitä vaadittaisikaan.  Jossain tapauksissa muovimattokin voi toimia myös vesieristyksenä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kuiva-wc:n ja kodinhoitohuoneen pinnat uuusiksi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: